Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank - Aiman Abdullah ايمان عبد الله
News Update
Loading...

Sunday, 8 December 2019

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank
Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Ada yang tanyakan pada aku, macam mana nak cashout payment daripada survey Yougov ke bank akaun kita. Boleh ke? Sebab sebelum ni aku hanya tunjuk redeem AirAsia Big Point je. Yang tu senang la kan. Kalau redeem duit boleh ke?

Ya, untuk redeem duit daripada suvey Yougov ni boleh je. Untuk kali ke-2 ni aku dah claim atau redeem untuk bayaran duit pula instead of AirAsia BIG Point.

Baca Juga : Apa Itu BigPay Dan Apa Kelebihan Yang Ada Pada BigPay?

Korang kalau nak redeem mana-mana reward daripada survey Yougov, syaratnya mesti melebihih 5000 point. Baru lah boleh redeem.


 Korang ada 5000 point korang boleh redeem RM70 paypal. Ya inilah sebab orang tak pandai nak redeem duit sebab dia transfer ke paypal instead of ke akaun bank kita. Tapi jangan risau, meh aku ajar

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov


Ini contoh, bagaimana korang boleh buat duit hanya jawab survey je. Mudah ke senang? Jadi mana yang nak cuba jawab Survey Yougov ni, boleh terus daftar disini. Ianya percuma. Tiada bayaran dikenakan.

Baca Juga : Jawab Survey dan Boleh Dapat Duit Daripada YouGov

Seperti diberitahu, nak redeem reward, point kene lebih 5000, lepas tu baru boleh redeem. Syarat utama untuk redeem payment RM70 paypal ni adalah:
Emel yang korang daftar dengan Yougov mesti sama dengan emel akaun Paypal. Ini syarat utama dan wajib
Kalau belum ada akaun paypal atau dah ada emel lain untuk paypal, korang pergi je daftar lain akaun paypal ni. Percuma je. Daftar akaun paypal disini terlebih dahulu.

Bahagian Pertama

1. Daftar akaun paypal sama emel dengan emel daftar Yougov
2. Klik redeem RM70 Paypal di Yougov
3. Selesai!

Payment akan dibuat daripada Yougov ke akaun paypal korang selama sebulan. Ikut pengalaman  sendiri (aku redeem 4 November 2019, masuk Paypal 1 Disember 2019).


Duit akan diberi dalam currency SGD. Jadi besarlah sikit kan. Ada fee charge yang dikenakan ketika transfer daripada Yougov ke Paypal (SGD : 1.67)

Bahagian Kedua

Terlebih dahulu, korang kene pergi ke emel Paypal korang dan buat verify terlebih dahulu untuk accept duit daripada Yougov

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Bahagian Ketiga

  1. Daftar akaun bank korang di akaun Paypal
  2. Buka add bank account
  3. Masukkan maklumat, aku masukkan duit ke akaun Bank Islam (Maybank - Malayan Bank, CIMB, Bank Islam dan sebagainya)
  4. Jika sudah ada akaun bank link dengan Paypal, korang dah boleh cashout duit tersebut ke akaun bank
  5. Tekan fund transfer
  6. Pilih akaun bank
  7. Masukkan jumlah yang korang nak cashout. Masukkan semua nilai tersebut. Tak payah tinggal dah.
  8. Tekan ok. Selesai!


Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank
Aku tukar daripada Maybank ke Bank Islam sebenarnya
Cara Cashout Payment Daripada Survey Yougov Ke Akaun Bank

Tempoh pemindahan akan ambil masa 3-5 hari. Tapi aku punya sehari je dah settle. Jadi jumlah bersih yang berjaya di cashout adalah RM71.39.


Keseluruhannya (RM);
Bayaran daripada Yougov adalah = 74.39
Transfer ke Paypal (fee : SGD 1.67) = 71.39
Transfer daripada Paypal ke Bank Islam = RM 71.39 

Dah faham kan? Boleh dah cashout tu. Jadi mana-mana korang yang nak juga buat duit sambil-sambil di Survey Yougov ni, korang jangan lupa daftar sini. Mungkin tak banyak, tapi lepas la nak makan KFC hehe

Harap korang faham la, cara nak cashout payment daripada Yougov terus ke akaun bank kita ni.

Kongsikan Artikel Ini

Give us your opinion

Notifikasi
Jangan lupa kongsikan blog ini dengan rakan anda. Terima kasih
Done