Drama Air Mata Allisya Di TV9

Drama Air Mata Allisya Di TV9

Saksikan drama Air Mata Allisya yang akan menemui penonton bermula 20 Mei 2022, setiap hari Jumaat pada pukul 8.30 malam yang akan bersiaran selama 2 jam di TV9 dan tontonan secara online di www.tonton.com.my

Drama 15 episod adaptasi novel Air Mata Allisya karya Ain Zanowi ini merupakan terbitan Country Universal Sdn. Bhd., diarahkan oleh pengarah Kyoll Hamzah dengan penulisan skrip oleh Haida Mazni Mohammad.

Sinopsis Drama Air Mata Allisya

Drama Air Mata Allisya menampilkan barisan pelakon seperti Keith Foo, Sophia Al Barakbah, Hariz Hamdan, Puteri Khareeza, Nazeera Sardi, Tony Eusoff , Anne Abdullah, Jasmin Hamid dan ramai lagi

  • Keith Foo sebagai Daniel Arief
  • Sophia AlBarakbah sebagai Intan Allisya
  • Hariz Hamdan sebagai Iqbal
  • Anne Abdullah sebagai Puan Sri Sarimah
  • Puteri Khareeza sebagai Maria
  • Tony Eusoff sebagai Datuk Mustapha

Ianya mengisahkan tentang Allisya yang perlu hidup berdikari selepas abangnya terbunuh dalam sebuah kemalangan yang tragis. Dia kemudiannya bertemu dengan Arief dan mereka berdua jatuh cinta.

Walaupun ibu Arief tidak merestui hubungan mereka, mereka telah berkahwin. Ibu mentuanya, Puan Sri Sarimah mula mendera Allisya secara fizikal dan mental tetapi ayah mentuanya, Tan Sri Mustapha pula melayannya seperti anak perempuannya.

Apabila Tan Sri Mustapha berterus-terang dengan Allisya bahawa Arief ialah penyebab kepada kemalangan tragis abangnya, Allisya telah melarikan diri dari Arief kerana rasa dikhianati.

Adakah selepas ini air mata Allisya tidak akan menitis lagi?

Drama Air Mata Allisya Di TV9

Drama Air Mata Allisya Di TV9

Aiman
Aiman Suka kongsikan info menarik dan pengalaman sendiri berkaitan pelbagai perkara | aiman6991@gmail.com

Post a Comment for "Drama Air Mata Allisya Di TV9"