Friday, 14 June 2019

,

Buat Duit Dengan Aplikasi Cashzine

buat duit dengan membaca

Mungkin dengan pekerjaan hakiki kita ketika ini sudah cukup untuk menyara keperluan diri dan keluarga, tetapi dalam masa yang sama mungkin kita ingin berbelanja lebih untuk memenuhi kemahuan yang mungkin kita tidak dapat setiap masa.


Jadi bagi memenuhi kemahuan diri, mengelakkan menggunakan pendapatan tetap yang diperoleh, kita perlu mencari pendapatan sampingan. Ya! hanya di Internet pelbagai cara yang kita boleh dapat duit tambahan seperti buat bisnes online, buat kerja sampingan, blogging, terbitkan video dan pelbagai lagi la secara part time sahaja.


Selain daripada cara itu, aku nak kongsikan 1 lagi cara untuk anda dapatkan duit tambahan iaitu hanya dengan membaca.Ya! hanya dengan membaca di telefon pintar anda, kini anda boleh buat duit tambahan. 

Anda hanya perlu download aplikasi Cashzine untuk buat duit secara percuma.

Secara ringkasnya, aplikasi Cashzine ini menyediakan pelbagai artikel dengan pelbagai kategori seperti sport, news, health dan pelbagai lagi. Dengan anda membaca sahaja artikel yang disediakan, anda akan dihadiahkan coins dan akhirnya boleh ditukarkan kepada tunai atau duit sebenar Ringgit Malaysia.

buat duit dengan cashzinebuat duit dengan cashzine

Yang pastinya, aplikasi ini percuma dan anda boleh download di Playstore dan Appstore. Jadi anda boleh buat duit dengan aplikasi telefon telefon pintar tanpa modal pun. Jadi ini peluang anda buat jana side income atau pendapatan sampingan. Cuba lihat individu yang dah berjaya kumpul duit dengan hanya menggunakan aplikasi Cashzine dan membaca.

Mungkin selepas ini, akauna anda akan tersenarai di dalam ranking ini. Ianya bagi ranking income today dan juga total income. Ada individu sudah berjaya RM10000 woi. Masyuk Cat Boss

buat duit dengan cashzinebuat duit dengan cashzine

Bagaimana Cara Untuk Menggunakan Aplikasi Cashzine

Seperti yang diberitahu, anda hanya perlu baca artikel yang disediakan oleh aplikasi Cashzine untuk beberapa masa yang diberi. Sesudah selesai, anda akan diberi coins. Jadi selepas itu, anda hanya perlu mengumpul coins tersebut dan menukarnya dengan tunai.

Seperti diberi diatas, terdapat pelbagai kategori bahan bacaan. Selain untuk anda jana pendapatan sampingan, anda juga boleh menambah ilmu dengan membaca kan. Jadi dengan aplikasi Cashzine ni, duit anda dapat, pengetahuan am dan ilmu juga anda peroleh.


buat duit dengan cashzinebuat duit dengan cashzine

anda hanya perlu membaca artikel tersebut sehingga perkiraan (kiri bawah) habis dan terus anda diberi 5 coins dan sambunglah sehingga seterusnya


Setiap artikel yang anda baca, anda diberi 5 coins dan tiada had untuk anda berapa banyak artikel pun dalam masa sehari. Anda rajin membaca, anda peroleh lebih.

Sesudah itu, anda kumpul sebanyak 1000 coins dan anda sudah mula boleh menukarkan coins anda kepada tunai. 1000 coins bersamaan dengan RM1. Jadi kalau anda ada 10,000 coins, bukan dan RM100. Ini semua tidak mustahil jika anda rajin membaca. Minimum untuk cashout 1000 coins iaitu bersamaan RM1.


Cara Mendaftar

Bagi pengguna baru yang ingin berdaftar, anda  boleh daftar dengan hanya menggunakan akaun gmail anda sahaja.

Masukkan maklumat seperti Negara anda, email, password tekan next. Seterusnya anda akan dibawa terus ke halaman utaman aplikasi Cashzine.

buat duit dengan cashzinebuat duit dengan cashzine

create an account dan masukkan maklumat menggunakan akaun gmail anda sahaja



Seterusnya anda pergi ke bahagian ME kemudian anda tekan Enter Invitation Code dan masukkan 1383072 bagi memperoleh 800 coins terawal. Banyak tu kan. Jadi jangan lupa masukkan invitation code tersebut.

Belum bermula lagi, anda sudah dapat 800 coins dan perlu mengumpul lagi 200 coins untuk membuat pengeluaran tunai bagi buat kali pertama. Jadi terus membaca. Mudah kan

buat duit dengan cashzine
masukkan code 138072

Selesai daftar, anda terus boleh buat duit dengna membaca artikel yang disediakan. 

Trik untuk mudah anda peroleh coins dengan banyak dan cepat, anda hanya share artikel tersebut di Whatsapp, Facebook, Twitter atau mana-mana platfom. Setiap orang yang baca artikel tersebut melalui aplikasi Cashzine anda peroleh 30 coins.

Mudah bukan! Dengan anda membaca sahaja, anda boleh buat duit sampingan. Anda boleh buat dimana-mana sahaja. Yang penting ada sambungan Internet dan juga telefon pintar dan install aplikasi Cashzine.

Cara Cashout Cashzine (update)

cara cashout cashzine

Ramai tanya cara macam mana untuk cashout Cashzine ni. Setelah anda berjaya kumpul 1000 coins, anda sudah berjaya untuk tebus coin tersebut kepada duit. Jadi anda ada 1000 coins anda boleh tebus RM1 dan cashout terus ke akaun bank anda. Caranya seperti:
  1. Anda masuk ke aplikasi Cashzine anda
  2. Pilih bahagian Rewards
  3. Kemudian pilih RM1 Money withdraw bagi 1000 coins
  4. Kemudian anda perlu verify no telefon anda terlebih dahulu
  5. Seterusnya anda masukkan maklumat akaun bank anda
  6. Pilih akaun bank yang disenaraikan antara Maybank, Public Bank, BSN dan CIMB
  7. Dah selesai.
  8. Anda boleh rujuk panduan bergambar di bawah
cara cashout cashzine

Kalau ikut tarikh permohonan cashout cahzine coins aku, aku mohon pada 20 Jun 2019 dan berjaya cashout RM1 ke akaun Maybank pada 26 Jun 2019. Ambil masa seminggu untuk masuk ke akaun bank.

Selepas berjaya memohon cashout, anda akan diberi emel menyatakan permohonan anda untuk cashout ke akaun bank berjaya. Jadi anda perlu tinggu 7-12 jam pula untuk masuk ke akaun bank anda.

Aku rasa masa yang sesuai untuk cashout cashzine adalah hari Ahad, jadi hari isnin akan terus diproses. Sebab Sabtu dan Ahad pihak Cashzine tidak akan melakukan proses cashout. Harap iainya membantu anda semua. Terima kasih.
Share:

21 comments:

  1. Adik & mama sy ada daftar.. dah cashout pun haha

    ReplyDelete
  2. Menarik apps ni. Ada masa lapang nnti boleh try join :)

    ReplyDelete
  3. Nak try la. Buleh beli topup digi ni.

    ReplyDelete
  4. wahh...tq atas perkongsian....menarik sangat info ni..

    ReplyDelete
  5. untuk org yang byk follower senanglah nk gunakan apps ni utk jana duit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..jd marilah guna code sy ni 1529375

      Delete
  6. Wah menarik ni.. nanti nak mencubanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la awak..ni code sy 1529375

      Delete
  7. P nk cashout cm mne ..sbb daftr email ..pastu die mntk no hp valid n code ..xdpt plk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sme la..mcm mne nk buat ye

      Delete
    2. memang kene verify no phone. kalau tak berjaya cuba sign out dan sign semula

      Delete
  8. Boleh tunjuk turtotial bagaimana mau collect duit app ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sudah update di dalam entry ini. terima kasih. semoga bermanfaat

      Delete
  9. http://jslinsong.com/?1329793
    guna code ni nanti dapat 800coins free!

    ReplyDelete
  10. Dah join and dapat cashout rm1 terus. Bagaimana pula cara nak buat article?

    ReplyDelete
  11. Marilah join dapat coin free 800, just use code saya 1563855 :)

    ReplyDelete
  12. berita baik org yg hobinya membaca.. boleh bikin duit ni

    ReplyDelete
  13. Guna code saya 1617599 untuk mendapatkan 800 coins apabila mendaftar.

    ReplyDelete
  14. Guna la code sy dpt 800 coins
    1646408

    ReplyDelete