Drama Hilang Di Viu

Drama Hilang Di Viu

Saksikan drama siri original Hilang yang akan menemui penonton mulai 17 November 2022, setiap hari Khamis, pada pukul 9.00 malam dengan tayangan 2 episod setiap minggu menerusi platform penstriman Viu.

Drama thriller seram 10 episod ini merupakan sebuah keluarga Viu Originals yang mana ianya diterbitkan oleh syarikat produksi The Media Hustler dengan pengarah bersama Ghaz Abu Bakar dan Syed Hussein Qudsi (Sein).

Sinopsis Drama Hilang

Drama Hilang menampilkan barisan pelakon popoular Malaysia seperti Khir Rahman, Siti Saleha, Aqasha, Jasmine Suraya, Azhar Sulaiman, Farah Ahmad, Radhi Khalid, Taqim Zaki, Ellyza Azizi, Akmal Ahmad, Rosdeen Suboh dan ramai lagi.

  • Khir Rahman sebagai Inspektor Munir
  • Siti Saleha sebagai Wangi
  • Aqasha sebagai Yusof
  • Jasmine Suraya sebagai Inspektor Chen Ai Yun
  • Farah Ahmad sebagai Azura

Tonton Drama Hilang Episod Seterusnya - Link 1 | Link 2

Ia bermula dengan sebuah kisah yang pernah terjadi pada 17 tahun lalu dan kini ianya berlaku kembali dimana sehingga hari ini terus menjadi tanda tanya. Kisah lama terungaki sedikit demi sedikit dan membongkar sebuah rahsia.

Kisah bermula apabila terjadi kes pembunuhan seorang remaja di Kampung Seri Daik yang memaksa Inspektur Munir untuk pulang ke kampung tersebut setelah ditinggalkan sejak 17 tahun yang lalu.

Disana, dia telah bertemu Ustaz Yusof yang juga pernah menjadi sahabatnya dan dipersalahkan atas kematiany kakaknya akibat upacara keagamaan yang dilakukan tetapi gagal.

Yusof merasakan penjenayah yang kini diburu itu bukan dari dunia sebenar. Dalam masa yang sama juga, seorang lagi remaja hilang secara misteri dan membuatkan Yusof dan Munir terpaksa bekerjasama bagi membongkarkan misteri yang berlaku di kampung tersebut.

Drama Hilang Di Viu

Drama Hilang Di Viu

Aiman
Aiman Suka kongsikan info menarik dan pengalaman sendiri berkaitan pelbagai perkara | aiman6991@gmail.com

Post a Comment for "Drama Hilang Di Viu"