Youtube Cilik Antara Penerima Bayaran Tertinggi Di Youtube Tahun 2019

ryan world selebriti youtube terkaya 2019

The Forbes telah mengeluarkan artikel dimana mereka telah menyenaraikan 10 Youtuber yang menerima bayaran atau gaji hanya daripada Youtube bagi tahun 2019. Tidak disangka antara penerima gaji tertinggi adalah adalah Youtuber Cilik berumur 8 tahun, Ryan Kaji iaitu pemilik kepada Ryan's World.

Menerusi majalah Forbes juga memberitahu, Ryan juga memegang takhta penerima gaji tertinggi daripada Youtube bagi tahun 2019 iaitu sebanyak $22 Juta. Manakala bagi tahun 2019 ini, pendapatannya meningkat kepada $26 Juta.


Akaun Youtube tersebut telah dibuka oleh Ayahnya pada 4 tahun yang lalu yang sepertinya ingin berkongsi video nyah-kotak barang permainan dan riaksi terhadapnya. Pada awalnya, nama Youtube tersebut adalah Ryan Toysreview tetapi telah ditukar beberapa tahun yang lalu atas sebab-sebab tertentu kepada Ryan's World.

Baca Juga : Senarai Pemenang Anugerah Iklan Youtube Terbaik 2019

Kecil lagi tetapi sudah menjadi jutawan hasil daripada Youtube sahaja. Itulah kelebihan yang ada pada Youtube. Korang tak berminat ke jadi Youtuber. Aku ada angan-angan tapi tak tahu lagi nak buat content apa. Apa-apa pun jom tengok senarai 10 Youtuber Yang Menerima Bayaran Tertinggi Daripada Youtube Untuk Tahun 2019

10 Selebriti Youtube Paling Kaya Bagi Tahun 2019


ryan world selebriti youtube terkaya 2019

#10 - VanossGaming (Evan Fong)


Pendapatan : $11.5 Juta
Subscriber : 24.8 Juta
Youtube Channel : VanossGaming

#9 - DanTDM (Daniel Middleton)


Pendapatan : $12 Juta
Subscriber : 22.3 Juta
Youtube Channel : DanTDM

#8 - Markiplier (Mark Fischbach)


Pendapatan : $13 Juta
Subscriber : 24.7 Juta
Youtube Channel : Markiplier

#7 - PewDiePie (Felix Kjellberg)


Pendapatan : $13 Juta
Subscriber : 102 Juta
Youtube Channel : PewDiePie


#6 - Preston (Preston Arsement)


Pendapatan : $14 Juta
Subscriber : 5.2 Juta
Youtube Channel : TBNRFrags

#5 - Jeffree Star


Pendapatan : $17 Juta
Subscriber : 16.8 Juta
Youtube Channel : Jeffreestar

#4 - Rhett and Link


Pendapatan : $17.5 Juta
Subscriber : 15.9 Juta
Youtube Channel : Good Mythical Morning

#3 - Anastasia Radzinskaya


Pendapatan : $18 Juta
Subscriber : 15.9 Juta
Youtube Channel : Like Nastya Vlog

#2 - Dude Perfect


Pendapatan : $20 Juta
Subscriber : 47.7 Juta
Youtube Channel : Dude Perfect

#1 - Ryan Kaji




Pendapatan : $26 Juta
Subscriber : 23 Juta
Youtube Channel : Ryan's World


sumber : forbes

4/Post a Comment/Comments

  1. Fuh dpt juta2..nk dpt ratus2 sebulan pn merangkak lagi

    ReplyDelete
  2. budak-budak sekarang tengok youtube je, siapa yg buat content untuk kids memang untungla..

    https://tiaarasapphire.blogspot.com/2019/12/tukar-url-blog-kepada.html

    ReplyDelete
  3. memang boleh buat duit youtubers sekarang ni kan dasyat :)

    ReplyDelete

Post a comment

Recommended