Dapatkan Contoh Soalan Dan Rujukan Bagi Exam Online Penolong Pegawai Siasatan P29 Tahun 2020 - Aiman Abdullah ايمان عبد الله
News Update
Loading...

Saturday, 11 January 2020

Dapatkan Contoh Soalan Dan Rujukan Bagi Exam Online Penolong Pegawai Siasatan P29 Tahun 2020

Dapatkan Contoh Soalan Dan Rujukan Bagi Exam Online Penolong Pegawai Siasatan P29 Tahun 2020
Dapatkan Contoh Soalan Dan Rujukan Bagi Exam Online Penolong Pegawai Siasatan P29 Tahun 2020

Korang mesti tengah buat persediaan untuk exam online bagi jawatan Penolong Pegawai Siasatan (SPRM) P29 untuk tahun 2020 ni kan. Jadi korang berada di tempat yang betul. 15 Januari 2020 ini akan diadakan PSEE ataupun Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam.


Jadi kepada mereka yang mendapt peluang untuk menjawab peperiksaan online ini, korang perlu buat sehabis baik. Ini kerana panggilan SPA ini bukanlah dilakukan setiap minggu atau setiap bulan. Kadang dalam setahun 1 ke 2 kali je dapat peluang sebegini kan.

Dapatkan Contoh Soalan Dan Rujukan Bagi Exam Online Penolong Pegawai Siasatan P29 Tahun 2020

Jadi kalau dah dapat panggilan untuk exam online tapi tak tahu nak study apa, meh sini aku bagi cadangkan untuk korang. Korang boleh dapatkan rujukan dan contoh soalan untuk korang membuat latih tubi sehingga 15 Januari 2020 ini. Kalau nasib baik, mungkin soalan sebijik yang keluar, kita tak tahu kan.

Baca Juga : Persediaan Penolong Pegawai Pendaftaran KP29 Untuk Anda

Lagipun contoh soalan yang dikeluarkan oleh tim infokerja ini mendapat sambutan yang baik daripada pembeli yang menggunakan bahan soalan mereka. Kalau korang tengok testimoni daripada pengguna sebelum ini, ada yang berjaya setelah membuat latih tubi daripada set soalan yang dikeluarkan oleh tim infokerjaya.


Rujukan Exam Online Penolong Pegawai Siasatan (SPRM) P29 2020


Dapatkan Contoh Soalan Dan Rujukan Bagi Exam Online Penolong Pegawai Siasatan P29 Tahun 2020

Sebelum itu, jika korang ragu-ragu sama ada dapat terima jemputan untuk jawab exam online daripada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) atau tidak, korang boleh semak melalui pautan di bawah ini

[+] e-semakan.spa.gov.my/pen_peg_siasatan/

Jadi dah confirm dapat panggilan untuk jawab exam online, boleh la mulakan ulang kaji dan latih tubi berkaitan soalan kategori yang diberi.

Format sesi kali ini hanya ada 2 seksyen penilaian sahaja iaitu :

  1. Daya Menyelesaikan Masalah (Seksyen A)
  2. Kefahaman Bahasa Inggeris (Seksyen B)

Setiap seksyen ada 20 soalan penilaian. Seksyen A diberi masa selama 25 minit dan seksyen B diberi masa 20 minit. Singkat kan! Soalan yang diberi dalam bentuk pilihan (A, B, C, D). Soalan menyelesaikan masalah itu termasuk matematik tau. Sempat ke kira nanti? Korang boleh tengok contoh (preview soalan di bawah)

Dapatkan Contoh Soalan Dan Rujukan Bagi Exam Online Penolong Pegawai Siasatan P29 Tahun 2020

Dapatkan Contoh Soalan Dan Rujukan Bagi Exam Online Penolong Pegawai Siasatan P29 Tahun 2020

Soalan yang diberi simple sahaja sebenarnya, mungkin tahap sekolah menengah tetapi jika korang tak buat persediaan, tak ingat formula, confirm tak sempat punyalah. Jadi disinilah korang perlu ulang kaji sedikit dan cuba siapkan 20 soalan tersebut dalam masa 20 minit.

Untuk dapatkan contoh soalan dan rujukan bagi exam online Penolong Pegawai Siasatan (SPRM), korang boleh dapatkan di pautan dibawah. Korang klik dan ikut araha seterusnya. Senang je. Harga pun tak mahal jika dibandingkan dengan peluang yang jarang-jarang diberi ni. Dengan harga RM40 korang boleh dapat set soalan lengkap untuk ulang kaji.


Mungkin usaha ini sedikit sebanyak meningkatkan kejayaan korang untuk memasuki dan bekerja di dalam sektor Kerajaan atau Perkhidmatan Awam pada masa akan datang. Asah semula segala ilmu yang dipelajari ketika sekolah menengah sebelum ini. Dapatkan contoh set soalan bagi exam online Penolong Pegawai Siasatan (SPRM) P29

Kongsikan Artikel Ini

Give us your opinion

Notifikasi
Jangan lupa kongsikan blog ini dengan rakan anda. Terima kasih
Done