IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

Anda mencari platform pengurusan untuk iPhone atau iPad anda, dan mungkin IOTransfer 4 ini adalah platform yang anda cari. Bukan sebagai platform pengurusan tetapi ia juga memberi fungsi video downloader yang terbaik.

Sehingga kini, IOTransfer 4 telah digunakan lebih 2.5 juta pengguna seluruh dunia. Mungkin selepas ini, anda juga boleh gunakan software ini terutamanya bagi pengguna iPhone dan iPad.

Software IOTransfer telah dikeluarkan oleh IOTransfer Studio pada 2019 yang lepas. Walaupun produk baharu, tetapi telah mendapat sambutan dan kepercayaan luar biasa daripada pengguna-pengguna seluruh dunia. Jadi anda bila lagi untuk cuba software ini.

IOTransfer 4 ini menyokong pengguna PC dengan sistem operasi, Windows 7, Windows 8/8.1 dan Windows 10. Anda boleh dapatkan versi percuma dan juga versi PRO dengan harga berpatutan.


Fungsi IOTransfer Pada Peranti iOS

IOTransfer ini merupakan alternatif kepada iTunes yang dari segi penggunaannya lebih mudah dan mesra pengguna. Ia berfungsi sebagai alat pemindahan dan pengurusan fail bagi iPhone, iPad dan iPod yang mudah dan berkesan. Selain itu, ianya juga menyediakan fungsi video downloader dan converter video kepada audio yang menarik.

IOTranfer 4 memudahkan peranti iOS untuk memindahakan foto, muzik, video, contact daripada peranti kepada PC dengan mudah. Selain itu juga, ia dapat membantu anda untuk import, eksport dan menghapuskan kandungan seperti iBook, Podcast, Aplikasi pada peranti anda. Jadi ia menjadi alternatif kepada iTunes yang sedia ada. Paling best sekali adalah, anda boleh transfer kesemua perkara tersebut menggunakan wireless sahaja iaitu melalui fungsi AirTrans. Mungkin wayar anda rosak, jadi dengan adanya fungsi ini pastinya memudahkan anda. Jadi anda tidak perlu lagi untuk gunakan wayar USB antara peranti iOS dan PC pada rankaian yang sama bagi tujuan pemindahan file yang anda mahukan.

IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

Banyak fungsi dan kegunaan yang disediakan oleh IOTransfer 4 yang boleh anda dapatkan. Jangan lupa untuk muat-turun dan mencubanya terutamanya bagi pengguna peranti iOS.

Fungsi Sebagai Video Downloader

Inilah kelebihan lain IOTransfer, selain daripada berfungsi sebagai pengurusan peranti iPhone, ianya juga berfungsi sebagai Video Downloader. Mungkin anda berminat kepada video Youtube, Twitch, Facebook, Twitter, Vimeo dan beberapa lagi, anda boleh guna software ini dan download terus ke komputer anda atau terus ke peranti iOS anda.

The best part kepada pengguna Instagram, anda juga boleh muat turun Instagram live video tau. Sekarang banyak perkongsian yang bermanfaat yang diberi oleh pengguna Instagram ataupun daripada artis kegemaran anda. Kalau anda nak tonton semula video tersebut, anda boleh download je terus dan boleh tonton semula beberapa kali selepas itu. Mudah kan. Dengan hanya 1 klik sahaja, anda terus boleh dapatkan video tersebut. Ikuti langkah dibawah untuk muat-turun video Instagram kegemaran anda.

Cara Untuk Guna Video Downloader Di IOTransfer

Anda boleh lihat langkah demi langkah seperti di bawah sebagai contoh untuk download Instagram live video:

Langkah 1 : Muat-turun IOTransfer secara percuma

Langkah 2 : Sign-in akaun Instagram anda dan cari mana-mana video live yang anda mahukan kemudian Copy URL video tersebut

IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

Langkah 3 : Buka IOTransfer dan pilih Tools kemudian klik Launch dibawah Instagram Downloader

IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

Langkah 4 : Paste URL link yang anda copy di dalam ruang yang disediakan dan klik Download. Tunggu sehingga selesai

IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

Langkah 5 : Anda boleh semak video yang anda sudah download tadi. Dah siap!

Bagi video daripada website lain pun, anda boleh gunakan cara yang sama seperti di atas. Dengan 5 langkah sahaja, anda boleh download video kegemaran anda terus ke PC dan peranti iOS anda.


Convert Audio Daripada Video

Tidak cukup dengan itu, IOTransfer juga menyediakan fungsi converter (penukar) daripada Video kepada Audio. Anda boleh tukar format video kepada mp3 iphone. Apa-apa video pun boleh untuk anda gunakan dan jadikan dalam format mp3. Jadi anda boleh podcast bila-bila masa la selepas ini. 

Mungkin anda rasa video tersebut tidak perlukan tontonan video pun dan cukup sekadar audio sahaja. Daripada saiz video yang besar, apa kata anda convert sahaja ke audio dan sudah pastinya file lebih kecil.

Cara Convert Video Kepada Audio

Langkah 1 : Muat-turun IOTransfer

Langkah 2 : Pilih tab Video kemudian pilih Converter

IOTransfer 4 Memberi Fungsi Hebat Untuk iPhone/iPad Beserta Video Downloader Terbaik

Langkah 3 : Klik Add Files dan cari video yang anda mahu convert kepada mp3

Langkah 4 : Akhir sekali klik Convert Now. Selesai!

Selain mp3, ada disediakan pelbagai format audio dan video yang anda boleh tukarkan atau convert seperti WAV, AC3, MKA, MPG, AVI dan banyak lagi

Kesimpulan

Dengan sebuah software IOTransfer, terkandung pelbagai fungsi terutamanya kepada pengguna peranti iOS dan juga peminat video. Anda boleh uruskan segala perkara berkaitan peranti iOS, anda boleh download video kegemaran dan anda boleh convert video kepada audio juga. Tak banyak software di luar sana yang mampu memberikan fungsi yang banyak seperti ini.

Jadi jika berminat, jangan lupa untuk dapatkan produk IOTransfer 4 sekarang melalui pautan yang disediakan di atas. 

14/Post a Comment/Comments

  1. dlm software IOTransfer byk juga fungsinya tu tp bab2 software ni slalunya husband yg buatkan sbb tk brp phm sgt so serahkn pd yg pakar

    ReplyDelete
  2. Wow bagus lah info ni.. Nnt i share ke hubby i.. Dia je pakai apple products kt umah ni.. I android je. Tak reti canggih2 sgt.. Haha

    ReplyDelete
  3. Seronok pengguna IOS bila boleh gunakan IOTransfer ni. Bagus juga untuk pengguna IOS dan fungsi paling menarik yang boleh download video live Instagram tu memang best la. Untungnya kan. Mudah nak simpan video yang kita suka

    ReplyDelete
  4. Info yang bagus untuk pengguna IOS ni. Saya pulak pengguna android je. :)

    ReplyDelete
  5. Wow. Multi-functions - ini memang yang dinantikan especially sebab iPhone memang susah nak transfer fail. Tq sharing info nie

    ReplyDelete
  6. Sis pengguna iPhone, ni baru tau ni, duk tekun baca nak fahamkan...thanks tau share... nak kongsi kat anak, sebab kami semua pengguna ios hehehee

    ReplyDelete
  7. thansks sharing info ni. memang susah juga nak transfer2 ni dari iphone.

    ReplyDelete
  8. Wah!!! A very informative article for those IOS users... multi-functions pulak tu... I will definitelt share this info with my nephew yang merupakan pengguna tegar iPhone...

    ReplyDelete
  9. Bagus info ni untuk mereka yang pakai Iphone tapi saya pakai android. Just nak share, kalau andriod, sy boleh save video atau gambar dari IG guna apps Regrann.

    ReplyDelete
  10. Terima kasih atas perkongsian ni, mmg bermanfaat. Jap lagi nak try kat ipad... harap2 app ni akan membantu
    tq again

    ReplyDelete
  11. Owhhh. Nice! Lepas ni boleh try klu nak transfer dari hp ke laptop. Thank you share!

    ReplyDelete
  12. Saya pengguna IOS nanti nk cuba lah muat naik app ni jika ada storage ha ha

    ReplyDelete
  13. wow ..menarik artikel blog bro ni .First time baca blog ni, nice contents, susunan artikel orginal. Saya sangat suka. Sebagai pengguna tegar apple, saya rasa tips ni sangat berguna. Thanks bro, teruskan sharing

    ReplyDelete
  14. Wow thanks for the tips, i also want to download this app and try it. So awesome!

    ReplyDelete

Post a comment

Recommended