Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

Nampaknya movie atau filem terbaru sepanjang tahun 2022 ni bukan main-main juga. Banyak yang menarik dan mestinya ada yang kita tertunggu-tunggu pada tahun sebelumnya.

Sekarang panggung wayang seluruh dunia termasuk juga di Malaysia sudah mulakan operasi seperti biasa tetapi perlu patuhi SOP yang ditetapkan.

Jadi disebabkan wayang dah boleh buka, maka akan banyaklah tayangan filem popular dapat dikeluarkan lagi-lagi jika ada yang tertangguh sebelumnya akibat penutupan wayang disebabkan Covid-19.

Tahun ini masih diteruskan dengan siri filem Marvel Fasa 4 dan yang ramai teruju pastinya Doctor Stranger: The Multiverse Of Madness dan juga filem yang memegang kutipan paling banyak sepanjang zaman Avatar 2.

Selain itu, filem DCEU juga tidak kurang hebatnya apabila kita akan dapat lihat filem solo daripada The Flash dan kembalinya Aquaman dan juga The Batman

Senarai Tarikh Tayangan Filem Baru Sepanjang Tahun 2022

Selain filem, pihak GSCinemas juga telah kongsikan beberapa tarikh rasmi bagi tayangan di pawagam seluruh Malaysia untuk filem-filem antarabangsa yang terpilih.

Jadi apa tunggu lagi, simpan duit siap-siap dan tonton filem kegemaran anda bila tiba di pawagam berhampiran anda kelak.

JANUARI

  • Resident Evil: Welcome To Raccoon City - 6 Januari 2022
  • The French Dispatch - 6 Januari 2022
  • The 355 - 13 Januari 2022
  • House Of Gucci - 13 Januari 2022
  • Morbius - 27 Januari 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

FEBRUARI

  • Moonfall - 3 Februari 2022
  • Death On The Nile - 10 Februari 2022
  • Marry Me - 10 Februari 2022
  • Uncharted - 17 Februari 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

MAC

  • The Batman - 3 Mac 2022
  • Turning Red - 10 Mac 2022
  • The Lost City - 24 Mac 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

APRIL

  • The Secrets of Dumbledore - 14 April 2022
  • Sonic The Hedgehog 2 - April 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

MEI

  • Doctor Strange In The Multiverse Of Madness - 5 Mei 2022
  • DC League Of Superpets - Mei 2022
  • Top Gun Maverick - Mei 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

JUN

  • Jurassic World Dominion - Jun 2022
  • Lightyear - Jun 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

JULAI

  • Minions The Rise Of Gru - Julai 2022
  • Thor Love And Thunder - Julai 2022
  • Black Adam - Julai 2022
  • Nope - Julai 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

OGOS

-

SEPTEMBER

  • Mission: Impossible 7 - September 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

OKTOBER

  • Spiderman Across The Spider-Verse Part One - Oktober 2022
  • Halloween Ends - Oktober 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

NOVEMBER

  • The Flash - November 2022
  • Black Panther Wakanda Forever - November 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

DISEMBER

  • Avatar 2 - Disember 2022
  • Aquaman And The Lost Kingdom - Disember 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

Ini merupakan antara filem-filem hollywood atau filem antarabangsa yang akan masuk ke pasaran Malaysia.

BACA : Senarai Filem Melayu Terbaru Sepanjang Tahun 2022

Mana yang korang tertunggu-tunggu sekali? Share kat komen guys!

1/Post a Comment/Comments

  1. Filem yang Mss. A nak tengok tu lambat lagi pulak tayangannya hahahaa... Disember 2022 Avatar 2 dan Aquaman and the lost Kingdom tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post