Senarai Filem Baru Popular 2022 Di Pawagam Malaysia

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

Nampaknya movie atau filem terbaru sepanjang tahun 2022 ni bukan main-main juga. Banyak yang menarik dan mestinya ada yang kita tertunggu-tunggu pada tahun sebelumnya.

Sekarang panggung wayang seluruh dunia termasuk juga di Malaysia sudah mulakan operasi seperti biasa tetapi perlu patuhi SOP yang ditetapkan.

Jadi disebabkan wayang dah boleh buka, maka akan banyaklah tayangan filem popular dapat dikeluarkan lagi-lagi jika ada yang tertangguh sebelumnya akibat penutupan wayang disebabkan Covid-19.

Tahun ini masih diteruskan dengan siri filem Marvel Fasa 4 dan yang ramai teruju pastinya Doctor Stranger: The Multiverse Of Madness dan juga filem yang memegang kutipan paling banyak sepanjang zaman Avatar 2.

Selain itu, filem DCEU juga tidak kurang hebatnya apabila kita akan dapat lihat filem solo daripada The Flash dan kembalinya Aquaman dan juga The Batman

Senarai Tarikh Tayangan Filem Baru Sepanjang Tahun 2022

Selain filem, pihak GSCinemas juga telah kongsikan beberapa tarikh rasmi bagi tayangan di pawagam seluruh Malaysia untuk filem-filem antarabangsa yang terpilih.

Jadi apa tunggu lagi, simpan duit siap-siap dan tonton filem kegemaran anda bila tiba di pawagam berhampiran anda kelak.

Boleh dapatkan diskaun tiket wayang - DISINI

JANUARI

  • Resident Evil: Welcome To Raccoon City - 6 Januari 2022
  • The French Dispatch - 6 Januari 2022
  • The 355 - 13 Januari 2022
  • House Of Gucci - 13 Januari 2022
  • Scream - 20 Januari 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

FEBRUARI

  • Moonfall - 3 Februari 2022
  • Death On The Nile - 10 Februari 2022
  • Marry Me - 10 Februari 2022
  • Uncharted - 17 Februari 2022
  • Syahadan - 17 Februari 2022
  • Ku Kira Kau Rumah - 17 Februari 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

MAC

  • The Batman - 3 Mac 2022
  • Turning Red - 10 Mac 2022
  • Gila Gusti - 17 Mac 2022
  • Ambush - 17 Mac 2022
  • The Acestral - 24 Mac 2022
  • The Lost City - 24 Mac 2022
  • Ambulance - 24 Mac 2022
  • Everything Everywhere All At Once - 24 Mac 2022
  • Morbius - 31 Mac 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

APRIL

  • White Snake - 7 April 2022
  • The Lost City - 7 April 2022
  • The Secrets of Dumbledore - 14 April 2022
  • Hello Tapir - 21 April 2022
  • Sonic The Hedgehog 2 - 21 April 2022
  • Kuntilanak 3 - 30 April 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

MEI

  • Doctor Strange In The Multiverse Of Madness - 4 Mei 2022
  • Peenak 3 - 12 Mei 2022
  • KKN Di Desa Penari - 12 Mei 2022
  • The Assistant - 19 Mei 2022
  • Tiga Janda Melawan Dunia - 19 Mei 2022
  • Top Gun Maverick - 26 Mei 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

JUN

  • Detective Conan The Bride Halloween - 2 Jun 2022
  • Jurassic World Dominion - 9 Jun 2022
  • Lightyear - 16 Jun 2022 (Tidak Akan Ditayangkan di Malaysia)
  • The Roundup - 16 Jun 2022
  • Mat Kilau - 23 Jun 2022
  • Elvis: Baz Luhrmann's - 23 Jun 2022
  • Minions The Rise Of Gru - 30 Jun 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

JULAI

  • Thor Love And Thunder - 7 Julai 2022 (Tunda ke 21 Julai 2022)
  • Iblis Dalam Kandungan - 14 Julai 2022
  • Nope - Julai 2022
  • DC League Of Superpets - Julai 2022
  • Hantu Pohon Pisang - 21 Julai 2022
  • Fast & Feel Love - 21 Julai 2022
  • The Witch : Part 2. The Other One - 28 Julai 2022

Dapatkan tiket wayang murah - DISINI

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

OGOS

  • Bullet Train - 4 Ogos 2022
  • Emergency Declaration - 4 Ogos 2022
  • Air Force The Movie - 25 Ogos 2022
  • Pengabdi Setan 2 - 11 Ogos 2022

SEPTEMBER

  • Mission: Impossible 7 - September 2022
  • Ada Hantu 2 - 15 September 2022
  • Abang Long Fadil 3 - September 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

OKTOBER

  • Spiderman Across The Spider-Verse Part One - Oktober 2022
  • Halloween Ends - Oktober 2022
  • Black Adam - Oktober 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

NOVEMBER

  • The Flash - November 2022
  • Black Panther Wakanda Forever - November 2022
  • Strange World - November 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

DISEMBER

  • Avatar 2 - Disember 2022
  • Aquaman And The Lost Kingdom - Disember 2022

Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

Ini merupakan antara filem-filem hollywood atau filem antarabangsa yang akan masuk ke pasaran Malaysia.

BACA : Senarai Filem Melayu Terbaru Sepanjang Tahun 2022

Mana yang korang tertunggu-tunggu sekali? Share kat komen guys!

1/Post a Comment/Comments

  1. Filem yang Mss. A nak tengok tu lambat lagi pulak tayangannya hahahaa... Disember 2022 Avatar 2 dan Aquaman and the lost Kingdom tu

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post