Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita Di TV2

Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita Di TV2

Saksikan telefilem khas Aidiladha Hidayah Bukan Milik Kita yang akan menemui penonton pada 10 Julai 2022, hari Ahad pada jam 1.00 tengah hari di saluran RTM TV2 atau boleh strim secara online di rtmklik.rtm.gov.my

Telefilem ini diterbitkan oleh syarikat produksi Inovasi Movies Sdn. Bhd., diarahkan oleh Khalid Sulaiman dengan nukilan skrip daripada Ken Ridzuan dan juga Rahman Saharddin.

Sinopsis Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita

Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita menampilkan barisan pelakon seperti Joey Daud, Khairil Ridzuan, Mohamad Zulhelmi, Mubarak Majid, Wafariena Roslan, Darling dan ramai lagi.

⏩ Tonton Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita - Link 1 | Link 2

Ianya mengisahkan tentang 3 sekawan iaitu Rahmat, Redha dan Syukur yang gemar mencuri dan merompak. Suatu hari mereka nekad ingin berubah dan pulang ke kampung.

Namun apabila berada di kampung, mereka kembali mencuri kerana desakan dan keperluan hidup. Hinggakan mereka merancang untuk merompak sebuah rumah yang mana tanpa mereka sedar bahawa rumah tersebut adalah rumah Pak Imam dan Mutawwif.

Ketika merompak, Pak Imam tiba-tiba balik dari masjid. Mereka bertiga yang terkejut telah menangkap Imam serta membungkusnya di dalam guni. Dalam keadaan kelam kabut untuk melarikan diri, mereka telah membawa bungkusan yang berisi Pak Imam dengan menggunakan kereta Pak Imam ke sebuah rumah kosong.

Haru biru jadinya bila mereka sedar bahawa yang berada dalam bungkusan tersebut adalah Pak Iman! Apakah yang terjadi pada akhirnya?

Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita Di TV2

Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita Di TV2

Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita Di TV2

Aiman
Aiman Suka kongsikan info menarik dan pengalaman sendiri berkaitan pelbagai perkara | aiman6991@gmail.com

Post a Comment for "Telefilem Hidayah Bukan Milik Kita Di TV2"