Recent Posts

Buat Duit Dengan Aplikasi Cashzine

buat duit dengan membaca

Mungkin dengan pekerjaan hakiki kita ketika ini sudah cukup untuk menyara keperluan diri dan keluarga, tetapi dalam masa yang sama mungkin kita ingin berbelanja lebih untuk memenuhi kemahuan yang mungkin kita tidak dapat setiap masa.


Jadi bagi memenuhi kemahuan diri, mengelakkan menggunakan pendapatan tetap yang diperoleh, kita perlu mencari pendapatan sampingan. Ya! hanya di Internet pelbagai cara yang kita boleh dapat duit tambahan seperti buat bisnes online, buat kerja sampingan, blogging, terbitkan video dan pelbagai lagi la secara part time sahaja.


Selain daripada cara itu, aku nak kongsikan 1 lagi cara untuk anda dapatkan duit tambahan iaitu hanya dengan membaca.Ya! hanya dengan membaca di telefon pintar anda, kini anda boleh buat duit tambahan. 

Anda hanya perlu download aplikasi Cashzine untuk buat duit secara percuma.

Secara ringkasnya, aplikasi Cashzine ini menyediakan pelbagai artikel dengan pelbagai kategori seperti sport, news, health dan pelbagai lagi. Dengan anda membaca sahaja artikel yang disediakan, anda akan dihadiahkan coins dan akhirnya boleh ditukarkan kepada tunai atau duit sebenar Ringgit Malaysia.

buat duit dengan cashzinebuat duit dengan cashzine

Yang pastinya, aplikasi ini percuma dan anda boleh download di Playstore dan Appstore. Jadi anda boleh buat duit dengan aplikasi telefon telefon pintar tanpa modal pun. Jadi ini peluang anda buat jana side income atau pendapatan sampingan. Cuba lihat individu yang dah berjaya kumpul duit dengan hanya menggunakan aplikasi Cashzine dan membaca.

Mungkin selepas ini, akauna anda akan tersenarai di dalam ranking ini. Ianya bagi ranking income today dan juga total income. Ada individu sudah berjaya RM10000 woi. Masyuk Cat Boss

buat duit dengan cashzinebuat duit dengan cashzine

Bagaimana Cara Untuk Menggunakan Aplikasi Cashzine

Seperti yang diberitahu, anda hanya perlu baca artikel yang disediakan oleh aplikasi Cashzine untuk beberapa masa yang diberi. Sesudah selesai, anda akan diberi coins. Jadi selepas itu, anda hanya perlu mengumpul coins tersebut dan menukarnya dengan tunai.

Seperti diberi diatas, terdapat pelbagai kategori bahan bacaan. Selain untuk anda jana pendapatan sampingan, anda juga boleh menambah ilmu dengan membaca kan. Jadi dengan aplikasi Cashzine ni, duit anda dapat, pengetahuan am dan ilmu juga anda peroleh.


buat duit dengan cashzinebuat duit dengan cashzine

anda hanya perlu membaca artikel tersebut sehingga perkiraan (kiri bawah) habis dan terus anda diberi 5 coins dan sambunglah sehingga seterusnya


Setiap artikel yang anda baca, anda diberi 5 coins dan tiada had untuk anda berapa banyak artikel pun dalam masa sehari. Anda rajin membaca, anda peroleh lebih.

Sesudah itu, anda kumpul sebanyak 1000 coins dan anda sudah mula boleh menukarkan coins anda kepada tunai. 1000 coins bersamaan dengan RM1. Jadi kalau anda ada 10,000 coins, bukan dan RM100. Ini semua tidak mustahil jika anda rajin membaca. Minimum untuk cashout 1000 coins iaitu bersamaan RM1.


Cara Mendaftar

Bagi pengguna baru yang ingin berdaftar, anda  boleh daftar dengan hanya menggunakan akaun gmail anda sahaja.

Masukkan maklumat seperti Negara anda, email, password tekan next. Seterusnya anda akan dibawa terus ke halaman utaman aplikasi Cashzine.

buat duit dengan cashzinebuat duit dengan cashzine

create an account dan masukkan maklumat menggunakan akaun gmail anda sahaja



Seterusnya anda pergi ke bahagian ME kemudian anda tekan Enter Invitation Code dan masukkan 1383072 bagi memperoleh 8000 coins terawal. Banyak tu kan. Jadi jangan lupa masukkan invitation code tersebut.

Belum bermula lagi, anda sudah dapat 8000 coins dan perlu mengumpul lagi 200 coins untuk membuat pengeluaran tunai bagi buat kali pertama. Jadi terus membaca. Mudah kan

buat duit dengan cashzine
masukkan code 1383072

Selesai daftar, anda terus boleh buat duit dengna membaca artikel yang disediakan. 

Trik untuk mudah anda peroleh coins dengan banyak dan cepat, anda hanya share artikel tersebut di Whatsapp, Facebook, Twitter atau mana-mana platfom. Setiap orang yang baca artikel tersebut melalui aplikasi Cashzine anda peroleh 30 coins.

Mudah bukan! Dengan anda membaca sahaja, anda boleh buat duit sampingan. Anda boleh buat dimana-mana sahaja. Yang penting ada sambungan Internet dan juga telefon pintar dan install aplikasi Cashzine.

Cara Cashout Cashzine (update)

cara cashout cashzine

Ramai tanya cara macam mana untuk cashout Cashzine ni. Setelah anda berjaya kumpul 1000 coins, anda sudah berjaya untuk tebus coin tersebut kepada duit. Jadi anda ada 1000 coins anda boleh tebus RM1 dan cashout terus ke akaun bank anda. Caranya seperti:
  1. Anda masuk ke aplikasi Cashzine anda
  2. Pilih bahagian Rewards
  3. Kemudian pilih RM1 Money withdraw bagi 10000 coins
  4. Kemudian anda perlu verify no telefon anda terlebih dahulu
  5. Seterusnya anda masukkan maklumat akaun bank anda
  6. Pilih akaun bank yang disenaraikan antara Maybank, Public Bank, BSN dan CIMB
  7. Dah selesai.
  8. Anda boleh rujuk panduan bergambar di bawah
cara cashout cashzine

Kalau ikut tarikh permohonan cashout cahzine coins aku, aku mohon pada 20 Jun 2019 dan berjaya cashout RM1 ke akaun Maybank pada 26 Jun 2019. Ambil masa seminggu untuk masuk ke akaun bank.

Selepas berjaya memohon cashout, anda akan diberi emel menyatakan permohonan anda untuk cashout ke akaun bank berjaya. Jadi anda perlu tinggu 7-12 jam pula untuk masuk ke akaun bank anda.


Aku rasa masa yang sesuai untuk cashout cashzine adalah hari Ahad, jadi hari isnin akan terus diproses. Sebab Sabtu dan Ahad pihak Cashzine tidak akan melakukan proses cashout. Harap iainya membantu anda semua. Terima kasih.

Post a Comment

56 Comments

  1. Adik & mama sy ada daftar.. dah cashout pun haha

    ReplyDelete
  2. Menarik apps ni. Ada masa lapang nnti boleh try join :)

    ReplyDelete
  3. Nak try la. Buleh beli topup digi ni.

    ReplyDelete
  4. wahh...tq atas perkongsian....menarik sangat info ni..

    ReplyDelete
  5. untuk org yang byk follower senanglah nk gunakan apps ni utk jana duit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..jd marilah guna code sy ni 1529375

      Delete
  6. Wah menarik ni.. nanti nak mencubanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la awak..ni code sy 1529375

      Delete
  7. P nk cashout cm mne ..sbb daftr email ..pastu die mntk no hp valid n code ..xdpt plk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sme la..mcm mne nk buat ye

      Delete
    2. memang kene verify no phone. kalau tak berjaya cuba sign out dan sign semula

      Delete
  8. Boleh tunjuk turtotial bagaimana mau collect duit app ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sudah update di dalam entry ini. terima kasih. semoga bermanfaat

      Delete
  9. http://jslinsong.com/?1329793
    guna code ni nanti dapat 800coins free!

    ReplyDelete
  10. Dah join and dapat cashout rm1 terus. Bagaimana pula cara nak buat article?

    ReplyDelete
  11. Marilah join dapat coin free 800, just use code saya 1563855 :)

    ReplyDelete
  12. berita baik org yg hobinya membaca.. boleh bikin duit ni

    ReplyDelete
  13. Guna code saya 1617599 untuk mendapatkan 800 coins apabila mendaftar.

    ReplyDelete
  14. Guna la code sy dpt 800 coins
    1646408

    ReplyDelete
  15. Gunalah code saya 1651305 800 coin free tau hehe

    ReplyDelete
  16. wahhh ramai dah try, saya bila lagi? ehhh hahaa. tapi macam lambat je? 1 artikel 5 coins. kena baca 200 artikel utk dapatkan 1000 coins & baru RM1. huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 article tu boleh cecah 15coin jgak .. masukkan invitation code 1599358 dh dpt 800coin free

      Delete
  17. Bos saya mau tanya. Saya sudah share article, and kawan pun sudah read full story. Tapi knapa saya x dapat point tu ya?

    ReplyDelete
  18. Boleh guna invitation code ni:1333833 untuk mendapat 800 coins free. selamat mencuba. 👍🏻

    ReplyDelete
  19. Tryy code 1544366 add more coin..

    ReplyDelete
  20. HUAWEI earlier this year announced that they would be bringing their EMUI 9.1 software to older HUAWEI models. And it looks like they are keeping their promise!

    http://1miu0w.cn/6691F96uNP7G

    ReplyDelete
  21. Knp saya punya 10000 coins baru dapat rm1.00 tpi org laen 1000 coins?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cashzine baru update, dulu 1000 sekarang 10000. Tapi baca 1 artikel dah naik jadi 50. basically, sama je nilainya. naik gandaan je

      Delete
  22. Boleh ajar cara nk share artikel ke fb x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang dah tak boleh share artikel di facebook. tempat lain ok. tak pasti lagi cara bagaimana cara lain nak share di fb ni.

      Delete
    2. Betul ke aplikasi nie boleh buat duit

      Delete
  23. Jgn lupa download cashzine dan anda boleh gunakan invitation code saya dan secara mudah anda akan terus dapat 8000 coins. INVITATION CODE 1405104

    ReplyDelete
  24. Ha mana yg baru nak download tu boleh tekan link ni
    http://2yiuu9z.com/?1460524
    atau
    masukkan invitation code 1460524
    Boleh dapat 8000 coin

    ReplyDelete
  25. Maaf la nak tnye..cashzine ni kira duit halal la ye

    ReplyDelete
  26. Nk tnye,klo pkai bank selain bank yg ade mcm mne ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya bank yang disediakan sahaja buat masa ini.

      Delete
  27. Macam mana nak delete account cashzine ye? sy dah xnak guna

    ReplyDelete
  28. Nk tnya cashzine nie ade limit pembacaan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat saya baca tak pernah lagi kene limit. tapi utk setiap artikel rasanya ada limit sebab lepas beberapa kali, meter dia naik slow sangat. jadi kene pergi ke artikel lain pula. kembali seperti biasa.

      Delete
  29. Nk tnya apps cashzine nie ada limit pembacaan ke?

    ReplyDelete
  30. Dah tak available ke apps ni? Saya cari tak jumpa di Playstore

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cashzine suspended this time..kne tggu kot

      Delete
  31. Untunglah orang yang minat membaca, boleh dapat duit :)

    ReplyDelete
  32. Panduan cara mudah buat duit tanpa modal, hanya baca dan kongsi artikel di media sosial, boleh dapat RM30-RM500 sehari. Silakan baca di Cara Buat Duit Dengan Cashzine

    ReplyDelete
  33. Enter this for new user 1699752 . Thanks and enjoy

    ReplyDelete
  34. Cara nak cashout macam mana ye?

    ReplyDelete
  35. ini berlaku untuk wilayah malysia ya kalo di indo gag work

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar. ianya sedikit berbeda bila di indo

      Delete
  36. Kenapa da dpt point 5000 utk baca artikel then baca balik da xdpt point.Kata nya, enough read for now, take a break. Rugi la camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. limited sehari adalah 5000 coins sahaja. esok buat lagi 5000 coins

      Delete
  37. Guna kod jemputan ***** 1905265 ***** untuk 8000koins 😄

    ReplyDelete
  38. Very good app to earn free money. Anyone interested can use my invitation code 1949691 to redeem 8000 coins.

    ReplyDelete