10 Page Facebook Paling Popular Di Malaysia Tahun 2019 - Aiman Abdullah
News Update
Loading...

Tuesday, 1 October 2019

10 Page Facebook Paling Popular Di Malaysia Tahun 2019

10 Page Facebook Paling Popular Di Malaysia Tahun 2019
Page Facebook Paling Popular Di Malaysia

10 Page Facebook Paling Popular Di Malaysia Tahun 2019 | Jika anda mempunyai akaun facebook sudah pastinya anda mengenali atau tahu beberapa ciri-ciri yang disediakan oleh pihak mereka bagi pengguna setia mereka. 

Terdapat banyak ciri-ciri facebook yang kita boleh guna seperti kemaskini status harian, terbitkan profil peribadi, memasuki dan menyertai group facebook, terbitkan sebuah page facebook dan macam-macam lagi ciri yang anda boleh guna di platfom tersebut.

Antara ciri yang terkenal antaranya adalah pengenalan Page Facebook. Page Facebook atau Halaman Facebook adalah profil umum yang dibuat khusus untuk perniagaan, pengenalan jenama, selebriti, dan organisasi. Ianya sedikit berbeza dengan profil peribadi.


Halaman Facebook adalah profil umum yang dibuat khusus untuk perniagaan, jenama, selebriti, penyebab, dan organisasi lain. Tidak seperti profil peribadi, Facebook Page tidak mendapat 'Friends' tetapi penambahan 'peminat' ketika anda like Page Facebook tersebut.

Baca Juga : Unifi Lite : Pelanggan Streamyx Upgrade Ke 8 Mbps Dengan RM69 Sebulan

Jadi jika ramai pengguna Facebook yang like Page Facebook anda, maka terkenal lah Page anda. Lebih ramai peminat, sudah pastinya mendapat lebih banyak riaksi daripada mereka. Jika anda merupakan page perniagaan, sekali gus mungkin meningkatkan penjualan barangan di page facebook anda.

10 Page Facebook Paling Popular Di Malaysia


Disini kami ingin kongsikan 10 Page Facebook paling terkenal di Malaysia bagi tahun 2019. Kadar popular disini, diukur daripada berapa banyak jumlah Likes di page tersebut. Dan rata-ratanya sudah pasti melebihi daripada 1juta likes.

Page Facebook Paling Popular Di Malaysia

Jika anda berminat, anda boleh pergi ke Page Facebook tersebut dan berinteraksilah dengan kenalan lain. Supaya ia memberi manfaat kepada anda dan juga peminat atau likers yang lain. Jom kita tengok 10 Page Facebook paling terkenal di Malaysia bagi tahun 2019 mengikut kedudukan menaik.

 No 1 
Tintu-Mon 
Jumlah Likes : 17,963,803

 No 2 
Upin & Ipin
Jumlah Likes : 12,292,484

 No 3 
Siakap Keli 
Jumlah Likes : 5,901,926

 No 4 
Berita Harian Online
Jumlah Likes : 5,379,991

 No 5 
Harian Metro
Jumlah Likes : 5,009,133

 No 6 
Clement Hii
Jumlah Likes : 4,727,442

 No 7 
Jordan Yeoh
Jumlah Likes : 4,477,900

 No 8 
ROTIKAYA
Jumlah Likes : 4,399,010

 No 9 
Ms Yeah
Jumlah Likes : 4,018,154

 No 10 
Sinar Harian 
Jumlah Likes : 4,017,658

 No 10... 
Aiman Channel
Jumlah Likes : 72 (Jemputlah likes Page Facebook kami ini)


Mana yang ada Page Facebook, bolehlah kongsikan page facebook anda diruang komen. Nanti kami Like. Jangan lupa juga page kami juga seperti diatas


sumber : www.socialbakers.com

Kongsikan Artikel Ini

9 comments

  1. Kaella punya page pun sendu gila. Skit jer like nya hehehe

    ReplyDelete
  2. Kaella punya page pun sendu gila. Skit jer like nya hehehe

    ReplyDelete
  3. Percaya tak even bukak fb hari2 tpi yg no 1 tu pun tak penah tgok dkt fb haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. baru dengar kot page tu. haha pelik juga

      Delete
  4. semua jarang bukak hihi

    zianaeunos.com

    ReplyDelete
  5. Aikk.. byak juga pula page yg sy tidak pernah dgar.. upin ipin tak sangka ramai pula yg likes.. boleh tahan.. Sy dah like page Aiman ^^

    ReplyDelete
  6. Wow sampai 4 juta like mcm mana lah sampai byk camtu ye.. hebat diorang

    ReplyDelete
  7. Done like page Aiman. Page Zumal pun hidup segan mati tak mau jer

    ReplyDelete
  8. Hmm banyak juga page yang kita tak pernah dengar tu. Nak kena usha ni

    ReplyDelete

Notifikasi
Jangan lupa kongsikan blog ini dengan rakan anda. Terima kasih
Done